ZIJN ZOETE AARDAPPELFRIETJES HET ECHT WAARD?

zoete aardappelfriet

Op de menukaart van steeds meer restaurant komt deze variatie op de heerlijke normale friet te staan. Dat is de friet gemaakt van zoete aardappelen. Het is lekker gezond en een goede afwisseling. Ook voor de vele mensen die vegetarisch zijn, want zoete aardappelfriet is net als normale aardappel friet vegetarisch.

FRIET IS VEGETARISCH

Bij veel zaken is friet van zoete aardappelen wel duurder dan de normale variant. Zo betaal je vaak zo’n 50% meer voor dit recept. Dat komt omdat die aardappelen duurder zijn.

Toch zijn ze het waard om af en toe te eten, want friet kan bijna iedereen elke dag wel eten maar dan is het wel goed om een beetje variatie aan te brengen op de friet met patat van zoete aardappelen.

Vaak zijn ze zacht en lekker van smaak, maar je kan patat van zoete aardappelen ook zo maken dat ze lekker knapperig worden. Het ding is dat normale friet niet meer lekker is als het koud wordt.

Dat geldt niet voor friet van zoete aardappelen. Die kunnen prima koud worden en nog steeds lekker zijn. Doe er een klein beetje zout over heen en dan zijn ze heerlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter