VIER TIPS VOOR HET BAKKEN VAN DE BESTE FRIETEN

friet nieuws website

Frieten bakken is bijna een wetenschap. Er komt heel veel kijken bij het bakken van het heerlijke krokante frietje. Het is niet alleen wat voorgesneden friet in frituurolie gooien. Bij het maken van mooie goudgele rakker komt veel kijken. Lees daarom deze vier tips

1. KIES DE JUISTE AARDAPPEL

Aardappelen komen in alle kleuren en maten. De goede friet kan alleen gemaakt worden van de juiste aardappelen. Een goede aardappel is lekker dik zodat je er mooie frieten van kan maken. Het bintje is een populaire aardappel, maar de victoria is ook een erg mooie aardappel om lekkere patat van te maken. Bij de supermarkt vindt je vaak geen goede aardappelen om te frituren.

2. GEBRUIK GEEN OUDE AARDAPPELS VOOR DE FRIET

Als je een oude aardappel gebruikt dan zitten er meer suikers in. Door die meer suikers bak de frieten bruin en daardoor zijn ze een stuk minder lekker. Dus jonge aardappelen zijn beter en lekkerder voor de beste frieten.

3. 6 CM LANGE FRIET EN 1,3 CM DIK

Het formaat is ook van essentieel belang. Lekkere dikken frieten zorgen ervoor dat je de aardappelsmaak echt proeft in de friet. Daarom kun ze het beste 6 cm lang snijden en 1,3 cm dik.

4. GEBRUIK GOED FRITUURVET

Frituurvet is ook belangrijk voor een heerlijk frietje. Een goede frituurvet kost iets meer, maar het is het extra geld dubbel en dwars waard als je die heerlijke goudgele patat proeft. Na vier tot vijf keer bakken moet je het frituurvet vervangen, want dan gaat het stinken en is het ongezond om daarin friet te bakken.

Dus knoop deze tips even in je oren voordat je aan het heerlijke avontuur begint van het bakken van friet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter