SMAKEN GEBAKKEN FRIETJES NET ZO LEKKER?

friet bakken in pan

Frietjes proeven gebakken in een pan niet zo lekker als gefrituurd in heerlijke zonnebloemolie zoals wij doen bij Friet op Wielen. Maar het smaakt wel verdomd lekker.

De aardappel is erg veelzijdig, maar als je deze gewoon even lekker met bakt goede boter dan smaakt deze al prachtig. Als je ze stampt met wat boter en room dan is dat al een smaakexplosie als je goede aardappelen hebt.

Daarnaast kun je de frieten bakken in goede olijfolie met wat zout of rozemarijn. Daar zorgt altijd voor mooie herinneringen als je dat met familie bakt.

In aardappelen zitten dan wel koolhydraten, maar wel hele gezonde koolhydraten. Als je even wil zondigen dan zijn frieten een hele goede manier om dat te doen, omdat ze gewoon veel voedingsstoffen bevatten.

FRIET BAKKEN IN PAN

Een goede manier voor de lijn en je portemonnee om lekkere gebakken frietjes te krijgen is ze 2 keer te koken. Eerst laat de handgesneden 10 minuten in gekookt water met een klein beetje zout.

Daarna bak je ze zo’n 30 minuten in een pan met wat goede boter. Dan krijg je heerlijke knapperige frietjes. Met wat zout eroverheen daarna worden ze overheerlijk en wil je niet meer anders.

Vaak wordt hiervoor de russet aardappel gemaakt die kan goed tegen hoge temperatuur en wordt lekker knapperig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter