NEDERLAND IS ECHT EEN FRIETLAND

nederland friet land

In Nederland wordt erg veel friet verkocht en Nederland exporteert ook veel friet. Niet alleen Friet op Wielen verkoopt veel patat en friet, maar in heel Nederland wordt veel friet verkocht. Nederland verkoopt ook veel diepvries friet aan het buitenland. Maar het droge weer van de laatste paar weken dreigt roet in het eten te gooien.

Met droog weer dan verandert de kleigrond in hele harde grond waar moeilijk de aardappelen uit te halen zijn. Daarom hebben aardappelboeren regen nodig, dan wordt de kleigrond zacht en kunnen zij de aardappelen er goed uit halen. Het is te hopen dat de aardappelen uit de grond gehaald kunnen worden voordat de vorst aan de grond komt, want vorst zorgt ervoor dat aardappelen kapot gaan.

NEDERLAND HOUDT VAN FRIET

Nederland produceerde vorig jaar ruim 1,6 miljard kilo patat en die friet had een waarde van 1,3 miljard euro. Daarmee produceerde ons kleine land één derde van alle friet in Europa.

Engeland, Duitsland, Frankrijk en Saoedi-Arabie en Italie kopen veel bevroren friet van ons, maar ook aardappelkroketjes vallen in de smaak in die landen.

Het is nu de vraag of Nederland de nummer 1 positie van Europa kan behouden nu de oogst zo slecht gaat dit jaar door het droge weer. Veel aardappelboeren zitten in spanning te wachten op regen. En besproeien is te duur voor veel boeren dus dat is geen optie dus.

Er is hopelijk wel genoeg voor de bakfiets met biologische friet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter