FRIET WINT HET VAN PATAT IN NEDERLAND

met friet afvallen

Het woord patat werd altijd veel gebezigd in Nederland, maar de tij is nu aan het keren. De term friet wordt nu meer gebruikt dan het woord patat. Maar je krijgt bij allebei de woorden gefrituurde aardappelen. Maar nu wordt de term friet online dus meer gebruikt, blijkt uit onderzoek van databureau Buzzbureau. Zij onderzochten hoeveel er werd gezocht naar de woorden patat en friet.

FRIET BAKFIETS

Er wordt ook veel gezocht op het woord friet bakfiets omdat zij van Friet op Wielen weten dat wij een mooie bakfiets hebben waarin wij biologische aardappelen bakken tot een erg mooi ambachtelijk product. Die friet bakfiets kan geboekt worden via deze link.

Het databureau zocht op sociale media, forums, nieuwssites en blogs naar de woorden friet en patat. In 52% van de gevallen werd er gekozen voor het woord friet en in de andere gevallen werd gezocht op het woord patat.

Vorig jaar was het nog andersom; toen werd er meer gezocht op patat inplaats van friet. Maar dat er nu meer wordt gezocht op het woord friet komt doordat luxe frietzaken nu steeds populairder aan het worden zijn. Friet op wielen met de bakfiets is niet de enige met luxe frieten die ambachtelijk gemaakt worden.

Er wordt nu vaak gezocht op friet omdat ze heel populair zijn bij iedereen en ook veel media gebruiken nu het woord friet meer dan patat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter