DIT MOET JE WETEN OVER FRIET

friet feitjes

Veel Nederlanders houden van biologische friet vanuit een authentieke bakfiets zijn wij van Friet op Wielen het laatste jaar wel achtergekomen. De Nederlander geeft dus om kwaliteit van zijn voedsel en houdt van mooie friet gebakken van prachtige aardappelen in een mooie zonnebloemolie.

Maar daarnaast hebben we nog andere leuke feitjes voor jullie over friet.

1. Zoveel geld Nederlander uit in snackbar

De Nederlander geeft gemiddeld een mooi bedrag uit in de snackbar. Namelijk 5,20 euro. Jaarlijks geven Nederlanders zo’n 900 miljoen euro uit bij cafetaria’s aan friet, snacks e, ijs en drinken. Per dag trekken deze bedrijven zo’n 325.000 bezoekers. Niet mis. Wij van Friet op Wielen zijn ook hard op weg om zo’n aantal per jaar aan bezoekers te krijgen.

LEUKE FEITJES OVER FRIET VANUIT EEN FIETS

2. Hoeveel snackbarren zijn er?
Kwaliteitsfriet is te koop bij ons, maar friet in alle soorten kwaliteit is tekoop bij zo’n 4828 cafetaria’s. De meeste snackbarren zitten in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Noord-Holland en Amsterdam hebben ook redelijk wat frietkotten maar niet zoveel als deze twee andere provincies.

3. Wie exporteert meeste aardappelen?
Nederland draait goed mee qua aardappelexport. Wij zijn een echt friet en aardappelland. Wij verwerken als land zo’n 3,5 miljoen ton aardappels waarvan 2,6 miljoen ton gebruikt worden om friet mee voor te bakken. 85% daarvan is bestemd voor het buitenland waar ze ook steeds meer van een goed frietje houden. Na Amerika is Nederland daarmee de twee na grootste exporteur van de wereld. Geen slechte score voor zo’n klein landje.

4. Wat voor maat friet houden Nederlanders van?
Nederlanders eten het liefste friet dat zo’n 9 a 10 mm dik is. Vlamingen geven de voorkeur aan iets dikkere frieten van 13 tot 15 millimeter en Fransen eten juist frietjes die 6 mm dik zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter