DE LEKKERSTE WIJN BIJ FRIET

wijn en friet

Friet op zichzelf is natuurlijk heerlijk, maar als je er iets bij drinkt dan versterken de smaken elkaar. Daardoor is de ervaring van het drinken en de frietjes nog lekkerder. Lees daarom deze heerlijke combi’s:

1. Friet met champagne

Eet je gewoon normale friet met ketchup? Probeer daar dan champagne bij. Het mooie zuurtje van de champagne past perfect bij het lekkere zoutje van een perfect frietje. Deze combinatie brengt je gewoon in de hemel.

2. Chili friet met tempranillo

Doe je een beetje chili saus met kaas over je friet? Probeer daar dan een Spaanse rode tempranillo bij. De hinten van bessen, pruimen en beetje cassis brengen het hete van de chilisaus in balans.

DIT ZIJN DE BESTE WIJN ALS JE PATAT EET

3. Kaas op friet

Gesmolten kaas op friet is steeds populairder ook in Nederland. In Amerika doen ze het allang en vooral cheddar kaas is populair. Bij kaas op friet gaat een romige chardonnay erg goed.

4. Lekkere wijn bij zoete aardappelfriet

Friet van zoete aardappels is ook steeds populairder. Bij deze knapperige frietjes is een lekkere witte wijn uit de wijnstreek Bordeaux een goede keuze. Vooral een witte wijn die een klein tijdje op eikenhout heeft gelegen, waardoor de wijn wat hinten heeft van kaneel en nootmuskaat. Een heerlijke friet-wijn combinatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter