6 VERRASSENDE FEITEN OVER FRIET DIE JE MOET WETEN

met friet afvallen

Er  is eten dat iedereen lekker vind waar ook ter wereld. Tuurlijk, er is veel verschil tussen heerlijke biologische friet en diepvries friet of de zoute friet van de Mcdonalds, maar bijna iedereen vindt goede friet wel lekker.

Sommige mensen noemen het friet anderen patat en in Engelse landen hebben ze het over fries of chips. Dat maakt allemaal niet uit. Het is een van de meest geliefde maaltijden ter wereld. Lekkere ketchup of mooie mayonaise erbij en eten maar.

Wat maakt friet zo populair? Als je de calorieen even niet meetelt dan is het gewoon het beste eten ter wereld. Als je ze bakt in hete olie in een bepaalde tijd dan veranderen die aardappelstokjes naar iets heerlijk lekkers.

Ze worden mooi goud en krokant aan de buitenkant en licht en luchtig van binnen. Beetje zout erbij en heerlijke saus en hupsakee.

Elke chef legt je zo een hele wetenschap uit over het maken van lekkere friet. Als de olie te koud is dan worden ze vet en zompig. Als het te heet is dan worden ze ook niet lekker.

Als ze goed zijn gebakken zijn de frieten legendarisch en als ze niet lekker zijn dan is het heel slecht.

1. NIEMAND KAN HET EROVER EENS WORDEN WAAR FRIET IS UITGEVONDEN.

De Fransen, de Spanjaarden en de Belgen claimen allemaal dat ze friet of patat hebben uitgevonden. De Fransen zeggen dat verkopers met een snackwagen op een brug in Parijs de eerste personen waren die patat verkochten.

De Spanjaarden hebben de aardappel echter meegenomen vanuit Zuid-Amerika toen ze op toer waren in die landen. Dus zij zeggen als ontdekkers van de aardappel dat ze eerste waren die aardappelstokjes frituurden in hete olie.

2. BELGISCHE FRIET IS DIKKER DAN AMERIKAANSE

Belgische friet is veel dikker dan de patat die ze in Amerika eten. In Amerika eten ze de soort Franse frietjes. Daardoor zijn de frieten in Amerika veel vetter dan de lekkere Belgische variant die Friet op Wielen bakt en die in Nederland en Belgie wordt gegeten.

3. FRIET BEVAT VEEL GEZONDE STOFFEN

De aardappel is heel gezond en ook wel bekend als een anti-oxidant of een super food. Veel foodies ontdekken dat nu ook en daarom is friet ook weer populair bij mensen die houden van gezond eten. Helemaal bij ons omdat wij de friet bakken in zonnebloemolie en biologische aardappelen gebruiken.

4. MCDONALDS IS EEN FRIET GROOTMACHT

De zoute, vette frieten zijn erg populair in Amerika. Zo’n 7% van alle aardappelen die groeien in Amerika wordt uiteindelijk veranderd in een frietje van McDonalds. Van alle frieten die worden verkocht in Amerikaanse restaurants is 33% afkomstig van de grootmacht.

5. EEN BEKENDE INTRODUCEERDE ZE IN AMERIKA

Een van de oprichters van Amerika zoals we dat nu kennen serveerde al in 1802 aardappelen gefrituurd op de Franse manier. Daarmee is hij de eerste waarvan we in Amerika weten dat hij ze serveerde.

6. STEEL NIET DE FRIETEN VAN JE VRIENDJE

Waar komt de meeste ruzie door in restaurants? Doordat koppels friet van elkaars bord af pakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter